Oct 11, 2021

GUIDE: Så underhåller du dina smycken

GUIDE: Så underhåller du dina smycken

Hur underhåller du dina smycken på bästa möjliga sätt?

Håll dina smycken glänsande och förläng deras livstid med regelbunden rengöring. Om du är osäker på hur du gör det, ska du läsa guiden nedanför. Vi guidar dig till ett enkelt sätt att rengöra dina smycken.

Beroende på vilket material dina smycken består av sker rengöringen annorlunda för att skydda produkten så gott som möjligt.

 

Silversmycken

Silversmycken får en mörk och färgad yta eftersom de oxiderar: Men det är helt naturligt och du kan enkelt bli av med det.

Till exempel, om det bara finns en enda fläck på ditt silversmycke som du vill ta bort, kommer du vanligtvis att kunna nöja dig med en rengöringsduk och gnugga på fläcken.

Om dina smycken behöver rengöras ytterligare kan du använda Hagertys Silver Clean smyckeskötsel, antingen genom att doppa ett hörn av rengöringsduken i rengöringsmedlet och gnugga på smyckena, eller genom att placera smycket i behållaren enligt de bifogade instruktionerna.

OBS: Doppa inte smycken med andra element som stenar, pärlor och liknande i silverrensaren, eftersom dessa skadas av det, precis som smycken tillverkade i mörkt, oxiderat silver förlorar sin färg genom att komma in i silverrensaren.

Kom alltid ihåg att skölja dina smycken med ljummet vatten efteråt för att ta bort kemikalier och använda handskar under rengöringen.

 

Guldpläterade och silverpläterade smycken

På guldpläterade smycken finns det silver under guldpläteringen, vilket också oxiderar och kan missfärga smyckena. Var därför försiktig med att behandla smuts så att guldplätering inte tappar färg. Använd därför så långt som möjligt bara ljummet vatten och en mjuk rengöringsduk, och var försiktig så att du inte rengör alltför ofta.

Kom ihåg att guldbeläggningen kommer att avta med tiden och i allmänhet har en hållbarhet på ca. 2 år.

 

Smyckesvård

 

Guldsmycken

Guldsmycken kan enkelt rengöras med ljummet vatten, lite diskmedel och en polerduk.

Om guldfärgen däremot har blivit matt i färgen kan du använda Hagertys Jewel Clean på samma sätt som beskrivs ovan med silversmycken.

Rensaren kan användas för både guld, vitt guld och platina samt safirer, rubiner och diamanter.

OBS: Doppa inte smycken med andra element som stenar, pärlor och liknand. förutom ovanstående i smycke rengöringen.

Kom alltid ihåg att skölja dina smycken med ljummet vatten efteråt för att ta bort kemikalier och använda handskar under rengöringen.

 

Rengöring av smycken med diamanter och ädelstenar

Ett enkelt och enkelt sätt att rengöra smycken med stenar är att helt enkelt blanda ljummet vatten och diskmedel och sedan lägga smycket i blandningen i några minuter. Använd en mjuk borste för att ta bort smuts från stenen, skölj sedan smyckena rent och torka av dem med en torr trasa.

Om din diamant eller ädelsten saknar lyster kan du använda Diamond Dazzle Stick från Connoisseurs. Med det effektiva rengöringsmedlet i pennan kan du ge dina smycken nytt liv, även om det är en diamant, ädelstenen, men detta kan också användas för guld- eller platinasmycken.

 

Rengöring av pärlor
Pärlor tål inte mycket och därför måste du vara försiktig med rengöringen av dem. Använd endast en mjuk trasa och ljummet vatten för rengöring, eftersom pärlor är sårbara för alla typer av rengöringsmedel, parfymer och så vidare.Rengöring på språng
Om du är på semester eller bara är på språng kan du snabbt fräscha upp dina smycken med en putsduk från Connoisseurs.