Integritetspolicy

Persondatapolicy
Datasäkerhet och integritet är något vi prioriterar högt hos Vibholm guld och silver.  På denna sida kan du läsa mer om hur dina personuppgifter blir behandlade när du besöker vår hemsida samt vid användning av olika tjänster på vår hemsida. 

Vem är ansvarig?
Denna webbshop drivs och ägs av: 
Vibholm guld og sølv ApS
Søndergade 76
8000 Aarhus C
Telefon: 08 446 851 34
E-post: info@vibholm.dk

Hur samlas mina personuppgifter in på Vibholm.se?
Du blir alltid informerad i samband av insamling av dina personuppgifter. Personuppgifter kan t.ex. vara ditt namn, e-postadress, privatadress, telefonnummer och liknande identifikationsuppgifter, 
uppgifter om ett online köp och om din navigation på hemsidan. 

Det kommer också alltid till att stå om denna information är frivillig eller nödvändig för att genomföra en önskad handling, till exempel när en beställning skal genomföras på www.vibholm.se

Insamling av dina personuppgifter sker vid ett eller flera av nedanstående tillfällen: 

 • När du köper varor online på www.vibholm.se
 • När du kontaktar oss via kontaktformuläret eller via e-post
 • När du prenumererar på Vibholms nyhetsbrev
 • När du deltar i en av Vibholms tävlingar

 

Hur används mina personuppgifter?
Dina personuppgifter samlas in och används till följande:

 • Behandling av order i vår webbshop
 • Registrering till nyhetsbrev
 • Deltagande i tävlingar eller andra events
 • Vidaregivning av annat marknadsföringsmaterial, härunder inbjudan till events och tilldelning av värdekoder
 • Insamling och evaluering av konsumentrecensioner
 • Översikt över köphistorik
 • Statistik
 • Övriga marknadsföringsinitiativ 

Dina personuppgifter ges endast vidare om du uttryckligen har gett ditt samtycke till det, såframt inte lagen ger möjlighet att vi kan kontakta dig utan att du gett ditt samtycke först.


Vibholm för statistik över de delar av webbshoppen som du som användare besöker, samt prefererade produkter. Denna typ av data innehåller inte personuppgifter. Denna information används för att förbättra webbsidan. Vi använder data från alla användares navigation som samlad grupp för att få en bättre förståelse hur Vibholm.se blir använt samt hur vi kan förbättra hemsidan.

Är det andra som ser mina personuppgifter?
Din leveransinformation(som namn, adress, telefonnummer och e-post) ges till vår fraktfirma PostNord, och detta är i syfte med att leverera din beställning och ge dig notifikationer när ditt paket är skickat, på väg och mottagen.

Shopify hanterar vår webbshop och vårt betalningssystem samt databehandling. All persondata som du lämnar på vår hemsida i förbindelse med ditt köp lagras i Shopify datacenter. 
Vi har tecknat databehandlingsavtal med vår databehandlare, vilket är vår garanti för att de följer de gällande regler och lagar omkring hur personuppgifter ska skyddas. 

Vid omstrukturering eller försäljning av verksamheten kommer eventuell vidaregivning ske i överensstämmelsen med den rådande lagstiftning för behandling av personuppgifter. 

Överföring till databehandlare
Dina personuppgifter delges till Vibholm guld och silvers samarbetspartners som levererar tjänster på uppdrag av Vibholm guld och silver, t.ex. i förbindelse med utskick av nyhetsbrev. Dessa samarbetspartners behandlar endast personuppgifter på uppdrag från Vibholm guld och silver och i överensstämmelse med Vibholm guld och silvers instruktioner.

Överföring till tredje land
Dina personuppgifter kommer att överföras i samband med nyhetsbrevet och check out till Klaviyo i USA. Kommissionen har beslutat att skyddsnivån är tillräcklig i USA (jfr. EU-US Privacy Shield) och Klaviyo är ytterligare certifierad i EU / US Privacy Privacy Shield.

Hur raderas mina personuppgifter?
Vibholm guld och silver raderar eller anonymiserar personuppgifter när vi inte längre har en rättslig grund för personuppgiftsbehandlingen. Vår interna behandlingsperiod har fastställts i enlighet med de skyldigheter som följer av lag. Vi raderar dina personuppgifter när vi inte längre har behov för att behandla dem för att uppfylla villkoren som framgår under ”användning av personuppgifter”.

Dina rättigheter
Du har alltid rätt till att närsomhelst ta kontakt med oss och begära ett registerutdrag på den information som vi sparat om dig, dock med vissa lagbestämda undantag. Du har också rätt till att motsätta dig insamling samt vidare behandling av dina personuppgifter. Utöver det har du även rätt till att blockera, korrigera eller ta bort personuppgifter efter reglerna som råder. Dessutom har du rätt att få de personuppgifter som du gett till oss om dig själv, utlämnade och överförda till en annan dataansvarig (dataportabilitet).

Hur återkallar jag mitt samtycke?
Du kan närsomhelst återkalla ditt eventuella medgivna samtycke. Vi raderar då dina uppgifter, med vissa undantag som fastslagits i lagstiftningen. Om du önskar att återkalla ditt samtycke, kontakta oss på kundservice@vibholm.se eller ringa till oss på telefon 08 446 851 34.

Säkerhet
Vi har implementerat säkerhetsåtgärder, för att säkerställa att våra interna procedurer lever upp till de höga säkerhetspolicystandards vi har. Vi strävar således efter att på bästa sätt, skydda kvalitén och integriteten av dina personuppgifter. Vår hemsida är dessutom SSL certifierad, vilket betyder att data som skickas till vår webbshop är krypterad. Detta betyder att dina uppgifter (till exempel kreditkortsinformation) är privata när de skickas till vår webbshop.