Jul 14, 2021

Storleksguide

Guide till ringstorlek - Vibholm.se

Är du i tvivel om din ringstorlek? Här är en guide för ringstorlek, om du vill vara s på den säkra sidan. För att få en helt exakt storlek måste den mätas med en ringmätare. 

 

Innan du börjar att mäta, ska du vara uppmärksam på:

  • Ringstorleken kan variera lite beroende på ringens inre form.
  • En smal eller rundad ringskena kan få dig att gå ner i en ringstorlek.
  • En bred eller rak ringskena kan få dig att gå upp i en ringstorlek. Detsamma gäller om du vill ha flera ringar bredvid varandra.
  • Gravida kvinnor har ofta svullna fingrar, även utan att det riktigt märks.
  • Kalla fingrar är ofta tunnare än normalt, och varma fingrar är ofta något mer tjockare. Mät därför alltid dina fingrar när de är så nära normal temperatur som möjligt.
  • Kom också ihåg att ta hänsyn till om du har en bred knoge.


När du behöver mäta din ringstorlek är det enklast att mäta diametern på insidan av en av dina gamla ringar. Vi har gjort en tabell där du kan hitta en vägledande ringstorlek* baserat på diametern.

Om din ring är mellan två storlekar rekommenderar vi alltid att du väljer den stora storleken.

 

Diametern som visas härunder är mätt på insidan av ringen

 

Storlek 47 Diameter 14,95 mm. 
Storlek 48 Diameter 15,27 mm. 
Storlek 49 Diameter 15,60 mm.
Storlek 50 Diameter 15,91 mm.
Storlek 51 Diameter 16,22 mm. 
Storlek 52 Diameter 16,54 mm. 
Storlek 53 Diameter 16,86 mm. 
Storlek 54 Diameter 17,18 mm. 
Storlek 55 Diameter 17,50 mm.
Storlek 56 Diameter 17,82 mm. 
Storlek 57 Diameter 18,13 mm. 
Storlek 58 Diameter 18,45 mm. 
Storlek 59 Diameter 18,77 mm. 
Storlek 60 Diameter 19,10 mm. 
Storlek 61 Diameter 19,41 mm. 
Storlek 62 Diameter 19,73 mm. 
Storlek 63 Diameter 20,04 mm. 
Storlek 64 Diameter 20,36 mm. 
Storlek 65 Diameter 20,68 mm. 
Storlek 66 Diameter 21,00 mm. 
Storlek 67 Diameter 21,32 mm. 
Storlek 68 Diameter 21,64 mm. 
Storlek 69 Diameter 21,95 mm. 
Storlek 70 Diameter 22,27 mm. 

 

Skriv-ut-guide

Du kan också använda denna enkla skriv-ut-guide för att hitta en vägledande ringstorlek. Hitta en vanlig allroundring som passar dig perfekt. Placera ringen på cirklarna. Diametern på insidan av ringen bör följa diametern på en av dessa cirklar - detta är din vägledande ringstorlek *. Kom ihåg att se till att guiden visas i rätt storlek genom att kontrollera dimensionen på en av diametrarna i cirklarna.

*Vibholm guld och silver frånsäger sig ansvaret för eventuella fel som uppstår i samband med användningen av dessa riktlinjer. Om du vill ha en exakt storlek behöver du en ringmätare.

 

Er du i tvivl om din størrelse? Når du shopper online kan det være svært at finde den helt rigtige størrelse. Vi har derfor samlet en vejledende størrelsesguide til bl.a. at finde den rette ringstørrelse samt halskæde- og armbåndslængde.

  

Den riktiga armbandslängd 

Letar du efter det perfekta armbandet, men tvivlar lite på längden? Så  har vi gjort en vägledande storleksguide här. 

Alla har olika handleder med mycket olika omkretsar. Därför är flera armband gjorda med ett förlängningsstycke så att armbandet är justerbart.

På Vibholm hittar du armband i många olika längder från 15 - 23 cm.

Armbåndsguide - luvalu 

 

Så mäter du själv längden 

Allt du behöver är ett måttband som du kan mäta omkretsen på din handled med. Vi rekommenderar att du mäter din handled relativt tätt, varefter 2 cm läggs till för att ge tillräckligt med luft*.

Om du har en speciell preferens för armband som är täta eller lösa kan du välja att lägga till mer eller mindre än vad vår rekommendation lyder.

*OBS: Ju kraftigare/tjockare och mer massivt armbandet är, desto mer behöver du lägga till i längd än ett tunt armband, eftersom det tar något av dess storlek.

 

 

Den perfekta halsbandslängd 

 

På Vibholm hittar du ett stort utbud av kedjor i flera olika längder. Är du i tvivel om vilken längd som passar dig? Så har vi gjort denna vägledande storleksguide.

 

Halskædelængde luvalu

 

Våra bästsäljande längder är 42-45 cm. Detta är ofta längden som sitter på de flesta hängen med tillhörande kedja. För barn är vår storsäljare 36-38 cm och för män 50-60 cm.

 

Så hittar man hittar den perfekta halsbandslängden

När du mäter längden på ett halsband mäter du hela kedjans omkrets. Det är väldigt individuellt hur långt du vill att halsbandet ska vara, kanske har du också några kedjor den nya kedjan ska passa med?

Allt du behöver för att hitta den perfekta längden är ett måttband eller ett snöre. Mät runt halsen och markera var du vill att kedjan ska gå. Mät sedan strängen och du har nu en vägledande storlek.

OBS: Den slutliga längden varierar beroende på din form och figur, så guiden kan variera från person till person.